Mandagsmusikanterne`s historie-bog

Mandagsmusikanterne opstod i nov. 2005, startet op af 3 personer som gerne ville lære lidt mere om noder og harmonikaspil, samt nyde at være sammen om, vores interesse for Harmonikamusik.

Allerede i løbet af efteråret 2006, kom der flere henvendelser, om de også kunne være med, og i løbet af den første vinter var vi oppe på over 10 ”spillemænd og kvinder”.

Vi besluttede os for, at når vi mødtes, (hver mandag) skulle vi kun komme med det positive humør, det skulle være en aften hvor vi skulle have det sjovt med hinanden, vi skulle være fælles om den musik vi ville spille, og hver især komme med numre, som vi kunne lide.

Vi skulle prøve at ramme originaludgaven så tæt som muligt, og vi skulle ikke være en forening med bestyrelse m.m., men en institution, da vi alle er medlemmer af diverse lokale harmonikaklubber.

Da vi startede op efter sommerferien i 2008, var der yderligere 8-10 musikere der gerne ville med, da det rygtes at vi havde det sjovt, gode råd var dyre for vi kunne jo ikke være i det ”mandskabsskur” vi havde lånt, men en henvendelse til Søndermarkskolen i Horsens var særdeles positiv, de havde et rigtig stort musik-lokale i kælderen vi kunne få til rådighed, her var alt hvad vi kunne ønske os, og mere til.

Så kunne vi invitere de ”nye musikere” på besøg, og fortælle hvordan vi ønskede vores aften skulle foregå.

Allerede i starten af 2009, kom der flere henvendelser med ønsket om, at være en del af Mandagsmusikanterne, men vi syntes det gik lige lovlig stærk med at ”indlære” nye musikere, så vi måtte oprette en venteliste, og fik derved 3 nye med hver halve år.

Vi var så heldige, at der kom ønsker fra  ”en del garvede” musikere, som vi alle kunne lære af, musikere som ikke havde nogle udfordringer med at spille med os dengang, men som i dag har et fantastisk venskab, og indset at i et stort orkester som skal fungere, har alle en plads at udfylde.

Vi har nu haft lukket for tilgang af musikere i flere år, da Mandagsmusikanterne i dag består af 40 musikere, og vi ikke har plads til flere i øvelokalet.

Vores regler gælder stadig, ingen forening m. bestyrelse, fælles med ønske om hvad vi spiller, vi har sangere på alle numre, og den røde tråd er stadig den vigtigste, at vi skal have det sjovt med hinanden, og prøve at være en del af et stort orkester, hvor alle brikkerne skal passe sammen.

 

 

Tekstboks: Det rejsende spillefolk
Mandagsmusikanterne